Over ons

… en hoe Poescafé is ontstaan.

Hoe het begon…

Het gekke idee om zelf een kattencafé te openen ontstond bij Hanna tijdens een mooie natuurwandeling met haar nichtje. Nog diezelfde (slapeloze) nacht werkte zij haar idee van het ideale kattencafé volledig uit.

Via via kwam het woord bij Helena terecht en als mede-dierenvriend was zij ook meteen enthousiast en gewonnen voor het idee. Na enkele gesprekjes besloten we er samen onze schouders onder te zetten en van onze gemeenschappelijke droom en passie onze eigen realiteit te maken!

Voel je thuis in Poescafé

Na enkele verkennende brainstorm-sessies konden we eigenlijk al snel een vorm geven aan ons eigen project. We wilden graag dat Poescafé zou aanvoelen als een gezellige woonkamer – met gezellige hoekjes, zachte verlichting, dekentjes, luchtzuiverende planten en natuurlijk onze knuffelzachte bewonertjes!

Ook onze katten moeten zich thuisvoelen, want ze werken heel de dag hard om een ontspannen sfeer te creëren. Daarom hebben we ook voor hen verschillende schuil- en rustplekjes voorzien in het café, maar ook buiten in de kattenkoer! Kijk dus goed omhoog en naar buiten als je ze even niet vindt.

Meer dan een kattencafé

De gezellige huiskamer trekken we nog verder door – al onze taarten en cakes zijn volledig zelf gemaakt. Dat ruik je meteen als je binnenkomt! Het klopte dan ook om met een inclusief aanbod te werken met genoeg vegan opties en glutenvrij lekkers – zodat iedereen zijn goesting vindt.

Naast huisgemaakt gebak, kan je ook genieten van lekkere koffie, een gezellige theeselectie en een kaart die we elk seizoen aanpassen (denk aan glüthee in de winter of frisse mojito’s in de zomer). Bovendien zien we er streng op toe dat alles hygiënisch gebeurt voor jullie. Zo zijn onze keuken en etenswaren altijd volledig afgesloten, zodat onze katten er niet aan kunnen.

Het Team

Hanna Buttiens

Het is dankzij Hanna haar baktalent dat Poescafé steeds heerlijk naar gebak ruikt. Als natuurlijke gastvrouw creëert ze steeds een huiselijke sfeer in ons café – zowel voor jullie als voor onze katten.

Helena Berben

Heb je een plek uitgekozen en ben je klaar om te bestellen? Dan komt Helena je verderhelpen! Buiten de openingsuren zorgt ze steeds voor onze poezen en kan je haar ook op onze socials vinden.

De cafékatten

De ontspannen sfeer in Poescafé is het resultaat van onze zes hardwerkende poezen. Ze heten iedereen welkom met gespin en kopjes, waarna je ze uitgeput terugvindt op hun favoriete rustplek.