VEELGESTELDE VRAGEN

Een kattencafe – is dat wel hygiënisch?

Ja hoor! Net zoals alle andere horecazaken, staan wij onder streng toezicht van het FAVV (Federaal Agentschap voor de voedselveiligheid). De bereiding van onze dranken en voeding moet dus ook in optimale hygiënische omstandigheden gebeuren. Belangrijk om te weten is dat onze keuken een absolute ‘No Go’-zone is voor onze katten.

Ook in de rest van het café zien wij heel erg toe op netheid en properheid. We poetsen dagelijks en zorgen er ook voor dat de katten goed verzorgd zijn voor klanten binnenkomen. Ook proberen we ons extra in te zetten om af te moedigen dat de poezen op de tafel springen tijdens het eten. Moest het toch gebeuren en merken we het zelf niet op, mag je ons altijd roepen om ze van de tafel te halen!

Wist je trouwens dat katten bijzonder propere dieren zijn?

Per dag besteden ze meerdere uren aan het verzorgen van hun vacht en na elk toiletbezoekje maken ze zichzelf weer helemaal schoon. Ze vinden het dan ook heel belangrijk dat hun omgeving netjes is en zullen bijvoorbeeld zelden een kattenbak met een andere kat delen.

Gelden er regels in Poescafé?

Het is helemaal niet de bedoeling om veel regels en beperkingen op te leggen, maar onze poezen zijn levende wezentjes met elk een heel eigen persoonlijkheid. In het belang van onze katten zijn er dus wel enkele huisregels en vragen we onze bezoekers van zich hieraan te houden. Poescafé is de thuis van onze katten en hun welzijn komt voor ons op de eerste plaats. Aan de ingang van ons café en op iedere tafel vind je onze “do’s en don’ts” en ook hier kan je alvast een kijkje nemen!

Worden de poezen van Poescafé goed verzorgd?

Uiteraard doen we steeds ons uiterste best om de best mogelijke verzorging te voorzien voor al onze katten! Zoals eerder vermeldt, staat hun welzijn voorop en hebben we ons café ook naargelang ingericht.

Als ze even genoeg hebben van de aandacht van onze bezoekers, hebben ze meerdere schuilplekjes zowel in het café, als buiten in de kattenkoer. Ze krijgen van ons de juiste, aangepaste voeding en voor hun medisch welzijn kunnen we rekenen op de deskundigheid van dierenartsen Ellen Delangh en Kris Buttiens.

Bovendien scholen wij ons continu bij over de verzorging en mentale gezondheid van katten en kunnen we rekenen op de gespecialiseerde steun van Zwerfkat in Leuven wanneer we die nodig hebben.

Kan ik solliciteren om bij Poescafé te werken?

Op dit moment zijn we niet op zoek naar jobstudenten, maar dat kan altijd nog veranderen. Als we jobstudenten zoeken zullen we het steeds communiceren op onze website en onze social media.

Wanneer gaan jullie open?

Wij hebben er bewust voor gekozen om tijdelijk nog geen openingsdatum te communiceren. Onze katjes moeten aan elkaar én aan een nieuwe omgeving wennen, dus daar willen we op dit moment geen extra druk op zetten. Van zodra we merken dat ze zich helemaal thuisvoelen, kan het gelukkig wel heel snel gaan en laten we jullie meteen weten wanneer we opengaan.

Kunnen we de poezen van Poescafé adopteren?

Nee, op dit moment werken we nog niet actief als adoptiecafé. De vier katten die momenteel in het café rondlopen zijn onze eigen katten, die we zelf geadopteerd hebben. Zolang zij hun gelukkigste zelf zijn in ons café, blijven ze bij ons wonen.

Op termijn – wanneer onze eigen katten duidelijk geïnstalleerd en thuis zijn in het café – willen we graag ook werken als opvanggezin voor katjes die via Zwerfkat in Leuven (ZIL) ter adoptie komen. Dan zijn jullie meer dan welkom om kennis met hen te maken in ons café!

Kan ik mijn eigen kat afstaan aan Poescafé?

Nee, wij zijn geen asiel en geen kattenpension. Moet je om welke reden dan ook afscheid nemen van je kat, neem dan zeker contact op met ZIL zodat jullie samen naar de juiste oplossing kunnen zoeken voor zowel jezelf, als de kat.